Brutala Blommor.

Vi är det största företaget i Sverige som har specialiserat oss på växter som människan kallar "köttätande växter".

Vi har efter många års odling och erfarenhet beslutat oss för att öppna dessa dörrar till en okänd värld full av spännande växter som faktiskt går att ha i våra hem och trädgårdar.

Vi har även en hel del andra växter som är ovanliga och spännande av vilka de flesta är UTROTNINGSHOTADE.

Vi har egna odlingar samt egen import våra växter.

Våra växter är de som har förbisetts eller glömts bort av botanikerna i 100-tals år.

Genom att köpa dessa, odla eller ta sticklingar och på så sätt föryngra dem så kan vi medverka till att de INTE helt utrotas...

Vi odlar och förmedlar köttätande växter från hela världens håll och kanter, som är uppdrivna i växthus och alltså INTE är fångade i naturen eller på liknande sätt.

Vi säljer via BUTIK, eller genom vår WEBSHOP, samt under vår BRUTALA BLOMMOR TURNÉ som genomförs varje år.

Alla växter säljs i kruka, många gånger när man köper utomlands så kommer dessa " barrotade " och det ökar risken för att de ej överlever de första månaderna hemma.

Vi är de första företaget i Norden med att odla samt sälja dessa växter och genom våra turnéer som vi genomför varje år så har vi lyckats få igenom en rejäl upprättelse för dessa växter som har glömts bort i 100 tals år.

Dessutom är vi de enda som överhuvudtaget brytt oss om växtera, ingen annan har tidigare ens brytt sig om att ta reda på vare sig dessa växters namn eller härstamning. Och kanske det viktigaste: HUR MAN SKÖTER DEM.

Den största anledningen är att handeln ser mest till pengarna och inte till vare sig växterna eller kunden. Vi sätter växterna först sedan kunderna, priserna är låga och kvalitén är hög.

Vi gör detta för att försöka sprida kunskap om dessa arter och därigenom kanske kunna rädda en del av växterna som nu är på väg att försvinna helt i dess naturliga miljö.

P.g.a människans framträngande i naturen så försvinner våtmarkerna idag ganska snabbt.

Så länge det finns en del av oss som vill veta mer om växterna, kanske köper en, lär känna den och dess skötsel så kanske vi kan rädda en utdöende art till nästkommande generation...

Säljer till hela landet.

Vi säljer till privat personer, företag samt Botaniska trädgårdar i både sverige och Finland.

Vi exporterar även hela vårt sortiment till andra länder.

Vart du än bor i Sverige så kan du beställa av oss Det är bara att maila eller ringa så ordnar vi det...

Rädda Regnskogarna!

BRUTALA BLOMMOR stödjer Världsnaturfondens insamling till att försöka rädda regnskogarna.

Hälften av jordens alla växt- och djurarter är hotade 8 % av jordens totala landyta utgörs av tropisk skog. Stora sammanhängande tropiska skogar finns idag främst i Amazonasområdet i Sydamerika, i området kring Kongofloden i Afrika och på de asiatiska öarna Sumatra, Borneo och Nya Guinea.

Hälften av jordens alla växt- och djurarter är hotade.

Vill du vara en av de som medverkar?

Läs mer om regnskogarna i världen och deras situation idag.